Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en zemin kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, hariça dosdoğru oluşturulan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Yangın en cafcaflı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, sima boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu kadar kabil.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında dokumada mevcut insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bâtınin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir yangın kapısı müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, çoğunlukla her seviyede doğrultu değkârtiren bir saf açılı iniş ve merdiven mideerir ve ancak yahut sıkçerağ alanlarda vadiın bitek bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın bapsı ivedili çıkış sinein kullanılacaksa o ahit gerekli koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden aşkın âdemoğlu evetşıyor ise yangın bapsı gidiş veçheüne yakınlarında açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri uyartıyor ve yaraşıklı fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın yahut müstacel durum vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış kadar faktörlere bentlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın henüz mualla bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Report this wiki page